Informatii utile despre Admiterea la U.C.B. Targu Jiu – pe site-ul dedicat ADMITERE 2018

Licenţă

Universitatea Constantin Brancusi din Targu-Jiu, ofera studii universitare de licenta prin cele 5 facultati, pe o perioada de 4 ani in cazul stiintelor ingineresti, respectiv 3 ani la Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Management Public si la Facultatea de Stiinte Juridice. Studiile se incheie cu un examen de licenta, constand dintr-un proiect de diploma si probe generale si de specialitate, care le dau dreptul absolventilor sa primeasca titlul de inginer licentiat, respectiv licentiat in profilul si specializarea urmate.

Master

Studiile universitare de master reprezinta al II-lea ciclu de studii universitare, o continuare a studiilor de licenta si se finalizeaza prin examen de disertatie. Acestea au o durata de 2 ani si corespund unui numar minim de credite de studii transferabile, cuprins intre 60 si 120. Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate.

Învăţământ la distanţă

Învăţământul la distanţă este conectat semnificativ la marile viziuni şi linii de transformare pe care le parcurge mediul academic şi al cunoaşterii pe plan mondial. Epoca industrială este depăşită datorită apariţiei tehnologiilor informaţionale şi a multimediei. Asistăm la cercetări în domeniul biotehnologiilor, a geneticii avansate, la priorităţi educaţionale şi la apariţia şi instalarea unor noi concepte privind învăţarea şi finalitatea studiilor, ca proces de formare socială şi umană. Învăţământul la distanţă este învăţământul viitorului, iar startul său în România, la începutul mileniului III, semnifică angajamentul ţării la modernitate şi eficienţă.

Contact

Adresa: Strada Vulcan, Tg-Jiu, Gorj, România
Telefon: 0253-211160
E-mail: depform@utgjiu.ro

web: http://www.utgjiu.ro/departamentul-pentru-invatamant-la-distanta-didfc/