IN MEMORIAM

IN MEMORIAM

Ne-a părăsit, spre a se înălța la ceruri mult prea devreme, distinsa noastră colegă, prietenă devotată și de inegalabilă probitate morală ROXANA ELENA DOBRIȚOIU. Suflet minunat, mereu frământat în fața ipotezelor vieții și dramelor existențiale ale semenilor, educată spre a trăi și munci sub faldurile unui nemăsurat bun-simț, Roxana și-a făcut până la capăt datoria față de studenți și colegi, atât ca dascăl atașat valorilor umaniste, cât și în calitatea de Secretar General al Senatului. Discretă până la renunțarea de sine, mereu arzând la flacăra neliniștii profesionale, Roxana a crezut în menirea ei, dăruind cu altruism studenților, învățându-i să prețuiască adevărul, cinstea, onestitatea și dreptatea, conferindu-le echilibrul interior prin exemplul personal inepuizabil.

Atât de tânără!

          Roxana este și va rămâne de-a pururi copilul nostru minunat, profesorul desăvârșit, colegul apreciat, conducătorul imparțial. Viața  ei – dureros curmată la doar 43 de ani –, a fost trăită la maximă intensitate, bucurându-se și îndurerându-se deopotrivă, înfruntând cu speranță clipele grele fără a se plânge vreodată în fața vicisitudinilor.

Întreaga comunitate academică – studenții, personalul didactic, de cercetare și didactic auxiliar, toți angajații Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu – este alături de familia îndurerată.

Împietriți în fața destinului crud, cu toții ne rugăm la Dumnezeu să o primească în Împărăția Sa, ocrotind-o în pace.

 

  Senatul Universității „Constantin Brâncuși”

din Târgu-Jiu

 

Rectoratul